СТИПЕНДИИ ЗА СТУДЕНТИ ПО АРХИТЕКТУРА И ДИЗАЙН

Сдружение „Варна Дизайн Форум”, съвместно с „Девня Цимент” АД и Главния архитект на община Варна, арх. Виктор Бузев, предоставя за учебната 2017/2018 година две еднократни стипендии, всяка на стойност 1000 лв. (хиляда лева) за студенти от специалностите Архитектура и Дизайн при Варненски Свободен Университет „Черноризец Храбър” и за студенти от специалност „Индустриален дизайн“ на Техническия Университет във Варна. Стипендиите се осигуряват на конкурсен принцип, след оценяване на курсови проекти от Жури с представители на Организаторите.

Целта е стипендиите да стимулират отличените студенти в тяхното образование и да допринесат за интереса към дизайнерската професия, гарантираща качество на пространствената среда за човешката дейност.

Кандидатите трябва да бъдат студенти към септември 2017 година, записани в редовна форма на обучение в специалностите „Архитектура” и/или „Дизайн” на ВСУ „Черноризец Храбър” или в специалност „Индустриален дизайн“ на ТУ Варна. Кандидатите за стипендиите трябва да представят следната информация:

  • Сканирана студентска книжка и данни от студентски статус, от които да е видно, че студентът е със среден успех не по-нисък от много добър 5,00 за целия период на обучение;
  • Мотивационно писмо за участието в конкурса за стипендия;
  • Портфолио с три курсови проекта по избор на студента с посочени: период на изработване/предаване на проекта, дисциплина, преподавател, получена оценка;

Посочената по-горе информация се изпраща във формат jpg на електронна поща info@varna-design.com  до 24:00 ч. на 19.09.2017г. Жури с представители на организаторите ще избере двамата победители до 20.09.2017г. и ще обяви резултатите до 25.09.2017г. в официалния сайт на сдружение Варна Дизайн Форум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.